Vidim te

Projekt Vidim te v celoti prispeva k večji in pozitivni podobi preventive in zdravljenja otrok.
V projekt so vključeni zlasti otroci, ki jih je oblika bolezni zaznamovala za celo otroštvo. Projekt izvajamo le z dolgoročnimi rezultati. Na kriznih območjih (Kosovo, Bosna in Hercegovina) iščemo otroke, ki so potrebni zdravljenja. Otroci potencialne operacije prestajajo v slovenskih bolnišnicah. Društvo poskrbi za vso potrebno dokumentacijo za prihod otroka, ter kasnejšo rehabilitacijo in izvajanje kontrol.

V letih 2008-2011 smo rehabilitirali kar nekaj otrok in odraslih.


Slepi otroci s Kosova, 2008


V družini Bardhaj, ki živi na obrobju mesta Peć na Kosovu živi 7 otrok, od katerih je kar 5 slepih. Po obisku družine leta 2007 smo se odločili za zdravljenje dveh izmed njih. Rehabilitacija je trajala približno 6 mesecev. Operacijo očesne katarakte otrok je na Očesni kliniki v Ljubljani opravil dr. prim. mag. dr. Vladimir Pfeifer, svetovno priznani očesni kirurg, dobitnik najvišjih priznanj za očesno kirurgijo v Evropi in Ameriki. Rezultat operacije je povrnitev vida najstarejšemu otroku, Fatmiru Bardhaju.
Fatmir danes živi nemoteno življenje in njegova integracija v socialno okolje je zelo uspešna.


Emka Huseinbegović iz Sarajeva, 2009


Zdravljenje 30- letne pacientke Emke Huseinbegović iz Sarajeva v Bosni in Hercegovini, ki boleha za multiplosklerozo je potekalo na Nevrološki kliniki v Ljubljani, pod vodstvom dr. Alenke Horvat-Ledinek. Rehabilitacija je trajala 10 dni. Po konačnem zdravljenju smo Emki Huseinbegović podarili počivalnik Emineo SB 45-24 za boljšo kakovost življenja.


Enes Duvnjak iz Zenice, 2011


Zdravljenje 20-letnega pacienta Enesa Duvnjaka iz Zenice v Bosni in Hercegovini se bo marca 2011 odvijalo na Nevrološki kliniki v Ljubljani, pod vodstvom dr. Alenke Horvat-Ledinek. Enes boleha za kronično vnetno bolezen, ki je prizadela osrednje živčevje.
Rehabilitacija bo obsegala preiskave, analize, zdravljenje in morebitne operacijske posege.


Vidim te Vidim te Vidim te