Warning: mysqli_connect() [function.mysqli-connect]: Headers and client library minor version mismatch. Headers:100611 Library:100505 in /home/upjese56/public_html/myportal/libraries/mysqli.class.php on line 5
Vabilo na razstavo "NISEM SAMA"

Vabilo na razstavo "NISEM SAMA"

Datum: 13 Oct 2021 19:14:41
MGLC ŠVICARIJA, 20. OKTOBER 2021 OB 18:00
Toplo vabljeni na razstavo Nisem sama - 20.10.2021 ob 18.00 uri v MGLC Švicarija. Na ogled se vam ponujajo vezena in grafična dela priseljenih žensk ter kratki film Cirila Jazbeca / TENT Film, o njihovi ustvarjalnosti in moči.

Srečali se bomo s priseljenkami, ki so v Slovenijo prišle z različnih koncev sveta – Iraka, Irana, Sirije, Maroka, Turčije, Kosova, Severne Makedonije, Bosne in od drugod. Njihovo ustvarjalno delo lahko razumemo kot intimno in obenem javno dejanje, s katerim delijo z nami košček sebe in vabijo obenem tudi nas, da storimo enako.

V kratkem filmu Nisem sama spoznamo ganljivo zgodbo Azadeh Hashemzadeh, iranske umetnice. Film je delo produkcijske hiše TENT Film, režiser je Ciril Jazbec, direktor fotografije Sašo Štih in montažer Angelo Raaijmakers. 

Projekt in razstava sta bila izvedena v sodelovanju MGLC - Mednarodnega grafičnega likovnega centra, pod vodstvom muzejske svetovalke Lili Šturm in sta del spremljevalnega izobraževalnega programa v času 34. grafičnega bienala Ljubljana: Iskra Delta.

Razstava Nisem sama je del triletnega projekta Aktivni odnosi II, ki ga vodi Društvo Odnos s partnerjem Zavodom Oloop. Razstavo so finančno podprli: Evropski socialni sklad, Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter JSKD.

Za izvedbo kreativnih delavnic in vodstev po navdihujočih razstavah in zbirkah se iskreno zahvaljujemo Mednarodnemu grafičnemu likovnemu centru (MGLC), Slovenskemu Etnografskemu Muzeju (SEM), Muzeju za arhitekturo in oblkovanje (MAO), Muzejem in galerijam mesta Ljubljane (MGML), Plečnikovi hiši, Narodni galeriji in Muzeju sodobne umetnosti Metelkova (+MSUM).

Razstava bo na ogled do 5.11.2021.
Vabilo na razstavo