Pohod v rožnatem oktobru

Datum: 24 Oct 2018 10:16:04
V okviru projekta "Učenje za drugo življenje - pomoč pri nastanitvi in oskrbi prosilcev za mednarodno zaščito" vabimo na pohod, ki bo 24. oktobra 2018.

Rožnati oktober je mednarodni mesec osveščanja o raku dojk, ki je najpogostejša oblika raka pri ženskah. Sloveniji vsako leto za rakom dojk zboli več kot 1300 žensk in okoli deset moških, več kot 400 žensk in nekaj moških pa umre. To pomeni, da vsak dan nekje v Sloveniji več kot tri ženske izvedo za diagnozo, vsaj ena pa umre, to pa niso samo številke, to so žene, mame, hčere, prijateljice in sodelavke. Vedeti moramo, da je rak dojk dobro ozdravljiv, če je odkrit dovolj zgodaj. Zato je za zmanjševanje umrljivosti pomembno predvsem osveščanje, zgodnje odkrivanje in takojšnje učinkovito zdravljenje.

V Društvu UP organiziramo pohod, ki bo 24. oktobra 2018 ob 14:00. Zbirno mesto je pred Azilnim domom na Viču, Cesta v Gorice 15 Ljubljana. Sprehodili se bomo po Poti spomina in tovarištva do Mestne hiše v Ljubljani, kjer nas bo sprejel podžupan g. Dejan Crnek.

Pred Mestno hišo v Ljubljani bomo postavili stojnico, ki bo namenjena promociji projekta.

Vabljeni.

Pohod v rožnatem oktobru