Marš na(d) trg dela - karierni zaganjalnik na Jesenicah

Datum: 22 Jan 2018 11:06:01
Projekt Marš na(d) trg dela nudi brezplačno podporo mladim med 15. in 29. letom, ki si želijo zaposlitve ter niso v rednem delovnem razmerju. Namenjen je temu, da osvojiš kompetence in znanja, ki ti pomagajo, da bolj suvereno vstopiš na trg dela. Projekt je financiran s strani Republike Slovenije in Evropske unije iz Evropskega socialnega sklada.

Vabimo te na uvodno srečanje, ki bo potekalo v ponedeljek, 19. 2. 2018, v prostorih Človekoljubnega dobrodelnega društva UP - Hiša sreče (Cesta maršala Tita 63, Jesenice) s pričetkom ob 15.00 uri. Info dan je namenjen temu, da se spoznamo, ti še bolj podrobno predstavimo projekt, odgovorimo na vsa tvoja vprašanja in se pogovorimo o morebitnem nadaljnjem sodelovanju.


Na Jesenicah bo potekal Karierni zaganjalnik, ki je sestavljen iz treningov (o datumih treningov boš obveščen/a naknadno), Zaposlišča in individualne podpore. V praksi to pomeni, da 2 meseca večkrat tedensko izvajamo skupinsko delo z mladimi, in sicer na področju asertivnosti, karierne orientacije in aktivnega državljanstva. Kaj pa to sploh pomeni?
Treningi asertivnosti so namenjeni temu, da ozavestiš svoje močne in šibke točke, da na podlagi tega znanja okrepiš svoja šibka področja ter se naučiš, kako svoje močne točke uporabiti pri iskanju zaposlitve. Poleg tega okrepiš svojo karierno samopodobo in se skozi izpopolnjevanje veščin poslovne komunikacije opremiš za suvereno javno nastopanje in samozavestno komuniciranje z zaposlovalci.


Skozi treninge karierne orientacije ti želimo pomagati, da spoznaš, kaj bi zares rad/a počel/a v življenju, da ozavestiš svoje lastne interese in razširiš svoje znanje, vezano na poklice in različne možnosti zaposlovanja. V sklopu tega treninga lahko razvijaš kompetence za ustvarjanje lastne kariere ter se opremiš z orodji za učinkovito iskanje informacij o prostih delovnih mestih, ki so prilagojena specifikam tvojega interesnega področja, in se seznaniš z obstoječimi ukrepi na trgu dela.
Sklop treningov aktivnega državljanstva pa te seznani s pravicami in dolžnostmi, ki jih imaš na podlagi delovne zakonodaje, da lahko aktivno sodeluješ pri oblikovanju svoje lastne karierne poti.
Posebnost projekta je ZAPOSLIŠČE (sejem iskalcev zaposlitve). Tam lahko praktično preveriš kompetence, ki si jih tekom treningov osvojil, saj imaš super priložnost, da se na svojstven način predstaviš potencialnim zaposlovalcem in od njih dobiš konkretno povratno informacijo. Namen Zaposlišča je uravnotežiti razmerje moči med zaposlovalci ter iskalci zaposlitve, saj ti kot udeleženec Zaposlišča določaš, kako se želiš predstaviti. S tem dogodkom se zaposlovalcem omogoči, da iz prve roke celostno spoznajo vas mlade iskalce zaposlitve z vsemi vašimi potenciali za razvoj.


Po Zaposlišču pa lahko, če seveda želiš, še 4 mesece koristiš individualno podporo s strani naših izvajalcev, kjer ti pomagamo pri tvojih trenutnih individualnih potrebah in interesih, vezanih na področje iskanja zaposlitve.

Prijaviš se lahko tukaj.


Za vse dodatne informacije se lahko obrnete na #EM#6d6070706b73656e266561714c6a636e797d3c707b78#EM# ali na 031 296 466 (Lucija).


Lepo vabljen/a, da se nam pridružiš.


Marš na(d) trg dela - karierni zaganjalnik na Jesenicah Marš na(d) trg dela - karierni zaganjalnik na Jesenicah