Warning: mysqli_connect() [function.mysqli-connect]: Headers and client library minor version mismatch. Headers:100611 Library:100505 in /home/upjese56/public_html/myportal/libraries/mysqli.class.php on line 5
Svet otrokovih pravic

Svet otrokovih pravic

Otrok ima pravico, da ga odrasli upoštevamo kot osebo z lastnimi pravicami (tako z osnovnimi človekovimi pravicami kot tudi z njihovimi posebnimi pravicami).
Pravni položaj otroka mora biti načeloma enak položaju drugih subjektov, različen pa le toliko, kolikor gre za upoštevanje otrokovih osebnih sposobnosti in posebnosti. Poleg pravic zaščite in varnosti Konvencija o otrokovih pravicah poudarja predvsem avtonomijo oziroma pravico otroka do lastne izbire. Ob iskanju različnih možnosti za pomoč otroku v stiski se vse premalo v reševanje problema vključuje otrok in ob tem upošteva drugačnost njegovega čutenja in dojemanja stvarnosti.

Projekt Mini mi, ki smo ga začeli izvajati  v letu 2013 je namenjen otrokom od 6. do 12. leta starosti. Vsebuje tematske delavnice, katerih namen, da otroci spoznajo človekove in otrokove pravice, jih razumejo, se jih zavedajo, nekaj naredijo za spoštovanje in varovanje teh pravic in vsakodnevno živijo v skladu z njimi. Tema delavnic je prilagojena glede na razvojno stopnjo otrok in traja dve šolski uri. Sestavljena je iz različnih aktivnosti, predvsem interaktivnih iger, razgovora in iger vlog. Delavnice izvajamo enkrat tedensko v prostorih društva, vsako soboto od 10.00 do 12.00 v Hiši sreče, na C. Maršala Tita 63 na Jesenicah.

Delavnice koordinira in vodi prof. raz. pouka Elvira Garibović.
Svet otrokovih pravic