Projekt "Veseli medvedek" za revne otroke v JV Aziji

Društvo UP je junija 2013 začelo delati na novem projektu. Zelo smo ponosni na dejstvo, da bomo sponzorirali stroške izobraževanja revnih otrok v jugo-vzhodni Aziji, začeli smo na Filipinih. Projekt se imenuje »Veseli Medvedek«. Medved je močna in hitra žival, ki živi v slovenskih gozdovih. Revnim otrokom na Filipinih želimo pomagati s pomočjo izobraževanja, da bi postali močni in učinkoviti kot medvedi.
Sponzorirali bomo stroške izobraževanja učencev in podrobno spremljali njihovo prisotnost v šolah. "Nazaj v šolo" je projekt o enakih možnostih za vse otroke, ne glede na njihovo finančno stanje. Uspešno smo vpisali prva otroka, Mohammada in Abdul Ganija Sarip. Brata sta vpisana v osnovno šolo Abellana v mestu Cebu. Več otrok se jim bo pridružilo v prihodnjih tednih.

Vzporedno delamo na podpisu sporazuma z organizacijo »Habitat for Humanities« na Filipinih (regionalna pisarna Davao /Caraga), ki nam bo pomagala najti in koordinirati aktivnosti za 10 otrok na otoku Mindanao. Področje je bilo močno prizadeto v decembru 2012, ko je tajfun Pablo (Bopha) povzročil ogromno gospodarsko škodo in odnesel nekaj sto življenj. Pričakujemo, da bo sporazum podpisan v prihodnjih dve tednih.

Če želite pomagati tem otrokom, lahko donirate sredstva prek Pay Pala na elektronski naslov #EM#696f646c4470762a626c796e62646d6a3e7e6074#EM# ali pa nakažete denar na transakcijski račun društva SI56 0318 6100 0301 790, odprt pri SKB d.d., Ajdovščina 4, 1000 Ljubljana.

Pridružite nam se lahko tudi na Facebook skupini »Veseli Medvedek« (Happy Bear), kjer bomo objavljali naša poročila in aktivnosti. Za kakršnakoli vprašanja, pa nam prav tako lahko pišete na zgoraj omenjen naslov.

Hvala za vašo pomoč že vnaprej.

Dr. Ahmed Pašić
Projektni vodja za jugo-vzhodno Azijo

Projekt smo zaključili leta 2014. Hvala vsem za prispevke.


Projekt