Uvodni tečaj slovenskega jezika za begunce

Datum: 01 May 2016 09:45:30
Društvo UP v sodelovanju s Slovenskim etnografskim muzejem v Ljubljani izvaja uvodni tečaj slovenskega jezika za begunce in prosilce za mednarodno zaščito.
Tečaj slovenščine je namenjen vsem beguncem/begunkam in prosilcem/prosilkam za mednarodno zaščito, ki se želijo naučiti slovenskega jezika, ker želijo spoznati kulturo in navade Slovencev, se želijo lažje sporazumevati v slovenskem jeziku in pristneje doživeti Slovenijo.

Skozi tečaj razvijamo občutek skupnosti in pripadnosti. Gojimo vzajemno spoštovanje in razumevanje drug drugega na neposredni participaciji. Zagotavljamo vidnost vsakega posameznika. Z inovativnimi pedagoškimi pristopi udeleženci obravnavajo praktično uporabne vsebine, sistematično usvajajo vse štiri jezikovne spretnosti, govor, branje, pisanje in poslušanje ter se naučijo samozavestno uporabljati jezik v najrazličnejših vsakdanjih situacijah.

Tečaj izvajamo s pomočjo Goggo kartic, inovacije za kreativnost, s katerimi vadimo kreativnost in spodbujamo ustvarjalno samozavest. Komplet vsebuje 52 kartic, avtorice Ase Gunven, ki imajo neomejeno možnost uporabe, učenja jezika, pripovedovanja izmišljenih zgodb, samorefleksije...

Pri urah izvedbe so prisotni tudi prevajalci za farsi in arabski jezik.

Tečaj se izvaja vsak torek in petek od 16.00 - 18.00 16.00 - 18.00 v dvorani Slovenskega etnografskega muzeja. 16.00 - 18.00 16.00 - 18.00 v dvorani Etnografskega muzeja v Ljubljani, Metelkova 2.


Uvodni tečaj slovenskega jezika za begunce Uvodni tečaj slovenskega jezika za begunce Uvodni tečaj slovenskega jezika za begunce