Turško-iranski kulturni večer

Datum: 03 Oct 2018 13:52:30
Prosilci za mednarodno zaščito v slovenski prostor prinašajo bogat kulturni vložek. Pomembno pa je, da se vključujejo na različnih področjih kot so družbeno-socialno, kulturno in izobraževalno področje ter področje trga dela.

Turško - iranski večer, ki smo ga organizirali v sklopu projekta "Pomoč pri nastanitvi in oskrbi prosilcev za mednarodno zaščito" je potekal pod vodstvom prosilcev za mednarodno zaščito, ki so s seboj prinesli bogato kulinarično znanje. V uvodu je vse prisotne, ki so do zadnjega kotička napolnili dvorano, nagovorila Faila Pašić Bišić, vodja projekta. Po uradnem delu je v sproščenem vzdušju potekalo druženje udeležencev, ki so imeli priložnost spoznati kulinarične specialitete obeh držav, Irana in Turčije.

Dogodek smo popestrili z nastopom plesne skupine LUNA, ki s svojimi plesnimi koraki promovira strpnost, sprejemanje drugačnosti, kulturni plularizem in toleranco že od marca 2018.

Kulturno udejstvovanje prosilcev za mednarodno zaščito je del projekta "Pomoč pri nastanitvi in oskrbi prosilcev za mednarodno zaščito 2018-2020", ki ga financira Sklad za azil, migracije in vključevanje in Proračun RS.

Turško-iranski kulturni večer Turško-iranski kulturni večer Turško-iranski kulturni večer Turško-iranski kulturni večer