Teden otroka v Slovenskem etnografskem muzeju

Datum: 09 Oct 2018 20:29:48
V okviru projekta "Pomoč pri nastanitvi in oskrbi prosilcev za mednarodno zaščito" smo v Tednu otroka obiskali Slovenski etnografski muzej.

Ob besedi morje največkrat pomislimo na toplo razvajanje, razburkane valove … Posebno ljubezen do morja pa čutijo ljudje, ki živijo ob njem in so od njega odvisni. Na razstavi Morje - naše življenje, odstrti spomini ribiške družine bomo ob spominih nabrežinske ribiške družine postali ribiči, se vkrcali v čupo in se podali na jesenski ribolov. Spoznali smo različne ribe. Da pa je bil to pravi ribolov smo ribe izdelali iz različnih materialov …

Istočasno je za starše potekalo vodstvo po razstavi Morje - naše življenje, odstrti spomini ribiške družine, ter razstavi Kjer so čebele doma, ki razkriva zbirke SEM in podaja pogled na avtohtono kranjsko čebelo, panje, poslikane panjske končnice in čebelnjake, katerih bogata dediščina večplastno zaznamuje slovensko kulturno krajino.

Spoznavanje slovenske kulturne krajine je del projekta "Pomoč pri nastanitvi in oskrbi prosilcev za mednarodno zaščito", ki jo financirata Sklad za azil, migracije in vključevanje in Proračun RS.

Teden otroka v Slovenskem etnografskem muzeju Teden otroka v Slovenskem etnografskem muzeju