Tabor MEPI - tradicionalna MEPI avantura preživetja v naravi

Datum: 11 Aug 2018 15:47:13
Med 5. in 11. avgustom se je pet mladih prosilcev za mednarodno zaščito udeležilo poletnega tabora v organizaciji Javnega zavoda Mladi zmaji.
Poletni tabor, primeren za mladostnike med 12. in 17. letom,  je potekal v osrčju neokrnjene narave Bohinjske Bele. Letošnji tabor, ki je že deseti po vrsti, je bil pripravljen in izpeljan v sodelovanju z najstniki. Orrganizirali  so ga Mladi zmaji in mladi mentorji iz Društvo GAHA Slovenija, ki so svoje znanje in izkušnje, pridobivali v okviru programa MEPI. 

Pod imenom “Hotel modro nebo” so otrokom - prosilcem za mednarodno zaščito ponudili možnost, da na drugačen način preživijo poletne dni, se spoznajo z veščinami, ki jim bodo koristile v nadaljnjem življenju, se naučijo sobivanja z vrstniki in se pod vodstvom izkušenih inštruktorjev varno zabavajo. S taborom želijo promovirati športno udejstvovanje med mladimi in jih zbližati z naravo.

Projekt se je odvijal na tabornem prostoru Mačkovec v Bohinjski Beli. Trajal je sedem polnih dni, v tem času pa so za udeležence pripravili številne zanimive dejavnosti: pohod z Globokega do Taleža in naslednji dan z Taleža na taborni prostor Mačkovec, postavitev bivaka, izdelovanje orodja in orožja iz naravnih materialov, kurjenje ognja s kresilom in lokom, delavnice orientacije, vozlov in prve pomoči, izdelovanje frače, kopanje v Savi Bohinjki in na Bledu, plezanje po naravni steni ter vožnja z žično vrvico in improligaški večer. Poleg pustolovsko obarvanih dejavnosti so pripravili  tudi pester nabor družabnih iger, umetniške delavnice in mini tečaj masaže.

Udeleženci so imeli nastanitev urejeno v šotorih, za prehrano pa so poskrbeli kuharji v lastni taborniški kuhinji.


Tabor MEPI - tradicionalna MEPI avantura preživetja v naravi Tabor MEPI - tradicionalna MEPI avantura preživetja v naravi Tabor MEPI - tradicionalna MEPI avantura preživetja v naravi Tabor MEPI - tradicionalna MEPI avantura preživetja v naravi