Sprejem pri županu Občine Bled

Datum: 01 May 2018 08:06:41
V okviru projekta OrientAkcija, v katerem socialno aktiviramo ženske s priseljenskim ozadjem, smo obiskale Bled in se udeležile sprejema pri županu Občine Bled, g. Janezu Fajfarju.
Bled, ki velja za enega izmed najstarejših in najlepših turističnih krajev v Sloveniji, smo spoznali tudi v okviru projekta OrientAkcija. Ženske s priseljenskim ozadjem, ki so vključene v projekt OrientAkcija so imele priložnost spoznati zgodovino Bleda, si ogledati muzej na Blejskem gradu ter se seznaniti z delovanjem Občine Bled. Strokovnega obiska se je udeležilo 35 udeleženk iz Kranja in Jesenic. 

Po uvodnem pozdravnem nagovoru na Blejskem gradu, kjer nas je pozdravil župan Občine Bled, g. Janez Fajfar smo si ogledali kulturne znamenitosti na samem gradu, ki prav tako velja za eno največjih kulturnih znamenitosti pri nas. 

Muzej, ki se nahaja v baročnem delu grajske stavbe nas je popeljal skozi razgibano zgodovino Bleda od prvih naseljencev dalje. Oprema gradu, ki ilustrira bivalno kulturo v različnih obdobjih pa je bila za vse udeleženke izredno zanimiva.

Po ogledu Blejskega gradu smo obiskali tudi Kavarno Park, kjer so nam postregli s simbolom blejske kulinarike - kremno rezino. 

Zahvaljujemo se Občini Bled za sprejem in strokovno vodenje skozi grad, kot tudi Sava Hotels & Resorts za pogostitev kremnih rezin, ki bodo za mnogo udeleženke ostale v lepem spominu. 
Sprejem pri županu Občine Bled Sprejem pri županu Občine Bled Sprejem pri županu Občine Bled