Slikarska šola Brine Torkar

Datum: 12 Sep 2017 13:26:53
Vabljeni k vpisu v slikarsko šolo mag. um. Brine Torkar, ki jo bomo tudi letos izvajali po ustaljenem urniku, vsak torek od 15:00 do 19:00 v Hiši sreče, C. Maršala Tita 63 na Jesenicah.

TERMIN IZVAJANJA IN CENA:

Slikarska šola bo potekala v mesecu septembru do konca junija. Mesečno plačevanje vam omogoča, da se ob prehodu v naslednji mesec odločite, ali boste z obiski nadaljevali ali ne. Cena s popustom velja za vse, ki bodo slikarsko šolo obiskovali redno - 80 eur. Ob vpisu se plača vpisnina 50 EUR, ki velja za celo šolsko leto.

Za tiste, ki bodo obiskovali šolo samo en mesec ali manj je redna cena 120 evrov/4obiske. - Redna cena: 120,00 € /mesec - Za osnovnošolce, dijake, študente, brezposelne in upokojence: cena 80,00€


Prilagam opis programa:

Programi so namenjeni vsem generacijam. Prakticiramo tako medgeneracijske programe kot programe slikanja in risanje za mlajše, starejše, ljubitelje ali tiste, ki se želijo pripravljati na različne sprejemne izpite.Na tečaj se lahko prijavi vsak, ki ga zanima slikanje, risanje, modno oblikovanje, grafično oblikovanje, strip in podobno.


Šola je primerna kot priprava na sprejemni izpit:

- za srednješolsko izobraževanje na umetniških srednjih šolah (smer fotograf, modno oblikovanje, grafično, industrijsko oblikovanje) in umetniških gimnazijah, za Akademijo za likovno umetnost in oblikovanje, slikarstvo, oblikovanje, restavratorstvo, NTF, arhitekturo. Prav tako so vabljeni tudi starejši.
Program se izvaja izključno individualno in gre za medgeneracijski program.

Pričeli bomo z risbo, portretom, figuro in živalmi. Nadaljevali z akvarelom in akvarelnimi barvicami ter akrilnimi barvami na platno. Preizkusili se bomo v vseh tehnikah, kljub temu pa bomo dali prednost
vsebini, motivu in željam posameznika, se pravi temam ki se jih bo želel učiti in v katerih bo želel napredovati.


PROGRAM: (v času izobraževanja bo posameznik osvajal naslednje likovne prvine, skozi sproščeno ustvarjanje in igro):

- spoznavanje likovnega prostora,perspektive ter likovnih elementov;
- tonsko slikanje z upoštevanjem prostora in volumna;
- viziranje in oblikovanje kompozicije;
- modeliranje in moduliranjem (svetlenje - temnenje, barvni prostorski ključ);
- mešanje barv z osnovnimi barvami;
- barvni krog;
- prostor in slikovna ploskev;
- združitev vsega navedenega v slikanje, s poudarkom na povezanosti in har moniji s celoto in detajli;
- slikanje preprostega ter zahtevnega tihožitja, portreta,…;
- oblikovanje kompozicije in izbor motiva;
- spoznavanje slikarskih medijev in tehnik;
- slikarska tehnologija;
- zgodovina umetnosti, predstavitev avtorjev in krajše razprave.POTEK DELA:

Na začetku, vsaj pri starejših pričnemo z risbo, ki jo bomo osvojili v prvih mesecih, letu. V tem času se osvoji tudi tonska in barvna študijo. Pomembno je, da poudarim, da se vse likovne zakonitosti, likovni jezik osvaja preko prakse in ne teorije. Vsakemu posamezniku bo teorija razložena skozi praktično delo. Na prvem mestu je senzibiliziranje naših čutov, kreativni svobodi v varnih okvirih, ki podpirajo napredek ter domišljiji.
Kot je zgoraj omenjeno je v prvi vrsti najbolj pomembno z vsakim posameznikom vzpostaviti osebni stik, kar omogoča, da udeležencu pomaga pri razvijanju idej in njegovih želja.
Želimo, da udeleženci spoznajo sebe in svoje omejitve ter počasi najdejo svoj izraz. Za vse to pa so pomembni vztrajnost, kreativnost, zaupanje, sproščenost, veselje ter daljši časovni interval.

MATERIALI:

Materiale, ki so potrebni za začetek dela (akrili, in slikarske emulzije, slikarske podlage, stojala itd.), dobite v šoli. Po želji lahko prinesete vaše osebne potrebščine, ki se bodo lahko hranile v šoli in je potrebno, da so označene z imeni. Vključeno v ceno je tudi študijsko gradivo (skripte, fotokopije).


Težko je povedati kaj naredi dobrega likovnega ustvarjalca, obstaja toliko različnih stilov kot je posameznikov. Lahko pa rečem, da mi je pri pedagoškemu procesu pomemben oseben stik z vsakim posameznikom ter individualno delo. Le na ta način, lahko najlažje pomagam vsakemu udeležencu pri uresničitvi njegovih ciljev in želja. Želim si, da bi udeleženci spoznali sebe ter svoje omejitve, ter skozi to našli svoj oseben izraz. Za vse to pa je pomembna vztrajnost, delavna vnema, zaupanje, veselje do ustvarjanja, igra, sproščenost in nenazadnje tudi čas, ki je potreben, da se znanje vsidra in požene kali.

Slikarska šola in njeni programi bodo omogočili prijetno druženje ter na kreativen način vsakemu ponudili široko paleto možnosti, kjer se bo z vztrajnim delom posameznik likovno izrazil.
Ker se poleg slikanja ukvarjam tudi s psihološko astrologijo, lahko na željo posameznika vključujemo v likovno ustvarjanje tudi mitološke vsebine.
Zagotovo ne gre za običajno likovno izobraževanje, temveč za šolo, skozi katero spoznavamo samega sebe.
Slikarska šola Brine Torkar