Rožnati oktober in boj proti raku dojk

Datum: 06 Oct 2017 11:52:18
V okviru Svetovne kampanje Europa Donna in osveščanju o boju proti raku dojk vas vabimo na predavanje dr. Mojce Senčar in dr. Gabrijele Grabnar, ki bo 16. oktobra 2017 ob 17:00 v Hiši sreče na Jesenicah (C. Maršala Tita 63).
Rožnati oktober je svetovni mesec osveščanja o raku dojk, ki je najpogostejša oblika raka pri ženskah. V Sloveniji vsako leto za rakom dojk zboli skoraj 1300 žensk in okoli deset moških. Rak dojk je visoko ozdravljiv, če je odkrit dovolj zgodaj. Zato je za zmanjševanje umrljivosti pomembno predvsem zgodnje odkrivanje bolezni in takojšnje učinkovito ter vsaki bolnici prilagojeno zdravljenje. V Europi Donni vsako leto oktobra pripravimo številne aktivnosti, s katerimi želimo obeležiti rožnati oktober, osveščati širšo javnost o raku dojk in opozoriti na pomen zdravega načina življenja, zgodnjega odkrivanja in učinkovitega zdravljenja bolezni.

Z  dr. Mojco Senčar in dr. Gabrijelo Petrič Grabnar iz Europa Donne se bomo 16. oktobra 2017 pogovarjali o problematiki boja proti raku na dojkah. Obe predavateljici opravljata nadvse pomembno in vizionarsko delo pri ozaveščanju ženske populacije s strokovnimi predavanji in svetovanji o preprečevanju raka na dojkah.

Predavanje je brezplačno.

Vabljeni.
Rožnati oktober in boj proti raku dojk