Prosilci za mednarodno zaščito v živalskem vrtu

Datum: 27 Jun 2018 11:22:39
Živalski vrt leži na južnem pobočju Rožnika in je v okolju naravnega gozda in travnikov del zaščitenega krajinskega parka. V vrtu so zbrane živalske vrste z vseh kontinentov, ponaša pa se predvsem z vrstami, značilnimi za ta del sveta oziroma za področje, kjer se stikajo alpski, panonski in sredozemski svet.
V okviru projekta "Pomoč pri nastanitvi in oskrbi prosilcev za mednarodno zaščito" smo skupaj s prosilci za mednarodno zaščito raziskovali živalski vrt. Posebnost raziskovanja je bil neposreden stik z živalmi, ogled hranjenja živali ter seznanitev s programi, ki jih ponuja ljubljanski živalski vrt.


Ljubljanski živalski vrt že vrst let sponzorira oglede živalskega vrta za naše uporabnike oz. ranljive skupine. Ogleda živalskega vrta se je tokrat udeležilo 29 prosilcev za mednarodno zaščito, ki so nastanjeni v azilnem domu na Viču.
Prosilci za mednarodno zaščito v živalskem vrtu Prosilci za mednarodno zaščito v živalskem vrtu Prosilci za mednarodno zaščito v živalskem vrtu Prosilci za mednarodno zaščito v živalskem vrtu Prosilci za mednarodno zaščito v živalskem vrtu