Odprta razstava Razkrite roke 3 - poslovni in humani uspehi

Datum: 16 Jul 2017 12:37:01
Razstava je odprta od 13.7 do 3.8. 2017 v Mestni hiši v Ljubljani.
Projekt Razkrite roke je že v svoji osnovni ideji nekaj posebnega – za ljubljanski, pa tudi za širši slovenski umetniški prostor. Sodobno oblikovalsko tematiko namreč oplemeniti in preplete s socialno angažirano vsebino, saj poleg estetskih oblikovalskih rešitev prinaša na površje žensko migrantsko problematiko in obenem za ranljivo skupino (priseljenke iz bivših jugoslovanskih republik in azilantke) išče možnosti družbenega integriranja ter materialnega in duhovnega preživetja.

Razstava predstavlja rezultate projekta, ki je nastajal v sodelovanju oblikovalskega tima Oloop z jeseniškimi priseljenkami in azilantkami. Na ogled so ročno izdelane in vrhunsko oblikovane dekorativne blazine, video dokumentarec in fotografije, ki prikazujejo ustvarjalne procese. Obiskovalci si lahko izrišejo načrt za svojo blazino in kar na razstavi oddajo naročilo skupini žensk z Jesenic.

Gre za družbeno angažiran projekt, ki ga je skupina Oloop soustvarila skupaj s Človekoljubnim dobrodelnim društvom Up z Jesenic in drugimi ustvarjalci – režiserjem Miho Možino, kreativno ekipo s Poligona, oblikovalsko menedžerko Mojco Mihailovič, fotografom Kristjanom Jarnijem in drugimi.

28. julija ob 16.30 bo organizirana brezplačna delavnica Moč tekstila, na kateri se bomo naučili osnov vzorčastega kvačkanja, ki je osnova predstavljene kolekcije blazin.

Vabljeni.
Odprta razstava Razkrite roke 3 - poslovni in humani uspehi Odprta razstava Razkrite roke 3 - poslovni in humani uspehi Odprta razstava Razkrite roke 3 - poslovni in humani uspehi