Ob dnevu državnosti s prosilci za mednarodno zaščito v predsedniški palači

Datum: 27 Jun 2018 10:01:26
Ob dnevu državnosti, 25. junija se je skupina prosilcev za mednarodno zaščito srečala s predsednikom RS Borutom Pahorjem.
Ob prazniku - dnevu državnosti - je Urad predsednika Republike Slovenije pripravil dan odprtih vrat.

Osrednji dogodek dneva odprtih vrat je potekal v Veliki dvorani Predsedniške palače, ko je Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor na posebni slovesnosti slovenski moški košarkarski reprezentanci vročil državno odlikovanje »Zlati red za zasluge«.

Predsedniško palačo je obiskala tudi skupina 18-ih prosilcev za mednarodno zaščito, ki  si je po ogledu slovesnosti vročitve odlikovanja, ogledala tudi protokolarne in delovne prostore predsednika Republike Slovenije, ki jim je skupaj z gospo Pečar v svoji pisarni odgovarjal na številna vprašanja, povezana z njegovim delom.

Prosilci za mednarodno zaščito so si z zanimanjem ogledali menjavo častne straže Garde Slovenske vojske, ki je tudi ob državnem prazniku postrojena pred glavnim protokolarnim vhodom v Predsedniško palačo.

Dogodek smo organizirali v okviru projekta "Pomoč pri nastanitvi in oskrbi prosilcev za mednarodno zaščito", ki ga sofinancira Sklad za azil, migracije in vključevanje in Proračun RS.


Ob dnevu državnosti s prosilci za mednarodno zaščito v predsedniški palači Ob dnevu državnosti s prosilci za mednarodno zaščito v predsedniški palači Ob dnevu državnosti s prosilci za mednarodno zaščito v predsedniški palači Ob dnevu državnosti s prosilci za mednarodno zaščito v predsedniški palači