Mladinstival 2019

Datum: 04 May 2019 13:27:27
Prijazno vabljeni na Mladinstival 2019, ki bo potekal 8. maja, med 9.00 in 18.00 uro, v Zavodu Big (Dunajska 123) v Ljubljani.

Mladinstival je osrednji dogodek Evropskega tedna mladih 2019 v Sloveniji. Tema letošnjega ETM je "Demokracija in jaz". Njeno sporočilo pa je, da imamo vsak dan priložnost, da vplivamo na odločitve, ki zadevajo vse nas. Glasovanje na volitvah (formalna demokracija), bodisi lokalnih, nacionalnih ali evropskih, je najpomembnejši izraz demokratične udeležbe, še zdaleč pa ne edini. Kar se zgodi ali dogaja med volitvami, je enako pomembno za delovanje demokracije.

Mladinstival je razdeljen na dva dela. Dopoldanski program je eksluzivno namenjen vsem, ki ste v preteklosti prijavili projekt(e) v program Erasmus+: Mladi v akciji ali Evropska solidarnostna enota. Za vas smo pripravili 5 različnih delavnic, ki smo jih pripravili v sodelovanju s strokovnjaki za posamezna področja. Z delavnicami želimo prispevati h krepitvi kapacitet vaših organizacij ter kompetenc članov vaših ekip na področjih, ki so pomembna za kvalitetno prijavo ali izvajanje projektov.

V popoldanskem delu vam ponujamo nekaj drugačnega. 30 izzivov v skupinski učni aktivnosti z naslovom Choices of Apocalypse - interaktivni izkušnji participacije. Za ogrevanje bo pred tem potekala predstavitev rezultatov raziskave o učinkih programa Erasmus+: Mladi v akciji na participacijo mladih.
Opise delavnic in popoldanskih aktivnosti si lahko preberete http://www.movit.si/fileadmin/movit/5ETM/Vabilo-Mladinstival_2019.pdf

Udeležba na Mladinstivalu je brezplačna, obvezna pa je predhodno prijava. Prijave zbiramo do 3. maja 2019 oz. do zapolnitve prostih mest.

Veselimo se srečanja z vami!

Mladinstival 2019