Izlet na slovensko Obalo

Datum: 18 Jul 2019 21:28:10
2. julija smo prvo skupino prosilcev za mednarodno zaščito odpeljali na morje v Izolo, drugo pa 16. julija v Koper.

Med prosilci za mednarodno zaščito je vse več otrok in žensk, ki so se na svojih poteh do pravičnejšega sveta srečali z neizrekljivim trpljenjem in izredno nevarnimi okoliščinami. Otroci, ki hrepenijo po otroštvu in so obtičali pri razvijanju svojih potencialov, so preživeli kvalitetne dneve na morju.

Na izlet na slovensko Obalo smo v okviru projekta "Pomoč pri nastanitvi in oskrbi prosilcev za mednarodno zaščtio 2018-2020" peljali 100 prosilcev za mednarodno zaščito, ki so v dvodnevnih izletih uživali morske radosti.

Otroke sta pozdravila in obdarila župan Občine Koper g. Aleš Bržan in Aleksander Pahor s skupino sodelavcev. Več o aktivnih dnevih na morju pa na spodnji povezavi:

https://regionalobala.si/novica/koliko-veselja-koliko-srece-prvic-v-zivljenju-sem-ostala-brez-besed-foto?fbclid=IwAR2DWIAVvx0qgk_Qb2uTYMQTlVwjJRp6vLVnuhUssM5CAuR8ycNa7WoRRZs

Hvala vsem donatorjem, ki so omogočili nepozabne trenutke za otroke, ki bivajo v Azilnem domu v Ljubljani in izpostavi v Logatcu. Donatorji so:

Komunala Izola, Spiaggia bar Žusterna, Pizza 33 Koper in številni drugi.

V imenu vseh otrok, iskrena hvala.

Izlet na slovensko Obalo Izlet na slovensko Obalo Izlet na slovensko Obalo