Festival Igraj se z mano

Datum: 03 Jun 2019 09:55:11
Letošnji Festival "Igraj se z mano" je potekal v soboto. 1. junija v prijetnem ambientu Kongresnega trga v Ljubljani. Na njem se je predstavila tudi naša plesna skupina LUNA.

Vizija festivala je zgraditi močnejšo in bolj odprto družbo, prostor, kjer je raznolikost dobrodošla in kjer ima vsak, ne glede na njegove sposobnosti, enake možnosti za aktivno vključenost v skupnost.

Na letošnjem festivalu, ki je potekal na Kongresnem trgu v Ljubljani je nastopila tudi plesna skupina LUNA, ki jo sestavljajo otroci - prosilci za mednarodno zaščito pod vodstvom profesionalne koreografinje Aide Silić. Plesna skupina je nastala v okviru projekta "Pomoč pri nastanitvi in oskrbi prosilcev za mednarodno zaščito 2018-2020", ki ga financira Sklad za azil, migracije in vključevanje in Proračun RS.

Plesna skupina LUNA se je predstavila na številnih festivalih, dogodkih in prireditvah, kjer nudi priložnost za povezovanje in spoznavanje skozi skupne dejavnosti, s tem pa hkrati gradi temelje za bolj razumevajočo in odprto družbo prihodnosti

Festival Igraj se z mano Festival Igraj se z mano