Delavnica o medvrstniškem nasilju

Datum: 30 Oct 2018 14:18:12
Medvrstniško nasilje je pojav, ki ga ni vedno enostavno pravilno prepoznati; pomembno oviro pri odkrivanju medvrstniškega nasilja predstavlja dejstvo, da se to običajno dogaja v odsotnosti odraslih. Pa vendarle je medvrstniško nasilje v večini primerov javni dogodek: dogaja se v prisotnosti vrstnikov, ki lahko v vlogi opazovalcev zavzemajo različne vloge ter s tem pomembno določajo verjetnost ponavljanja medvrstniškega nasilja v prihodnje.

Ključni namen delavnice o medvrstniškem nasilju, ki smo jo izvedli med mladimi prosilci za mednarodno zaščito v azilnem domu je, da  na osnovi refleksije nekaterih mitov o medvrstniškem nasilju, ki ovirajo njegovo učinkovito prepoznavo, senzibiliramo mlade in strokovne delavce za boljše prepoznavanje medvrstniškega nasilja.  Prav tako je bila delavnica namenjena skupnemu razmisleku o možnih učinkovitih načinih preprečevanja in spoprijemanja z medvrstniškim nasiljem. Zaradi zagotavljanja učinkovitega in aktivnega sodelovanja smo število udeležencev delavnice omejili na 20.

Delavnico smo izvedli s pomočjo trenerk Društva Parada ponosa, Katje, Mateje in Neje.

Delavnica o medvrstniškem nasilju Delavnica o medvrstniškem nasilju Delavnica o medvrstniškem nasilju Delavnica o medvrstniškem nasilju