Delamo cirkus v Cirkusu Maximusu

Datum: 10 Nov 2018 10:58:05
"Delamo cirkus" je delavnica cirkuško-gledaliških veščin za otroke, pod strokovnim vodstvom Rdečih noskov.

Vodje delavnice so klovni društva Rdeči noski, ki so z otroki v azilnem domu in osebjem delili svoje znanje in skozi klovnsko igro zgradili vzdušje zaupanja, nežnosti in veselja. Udeleženci so pridobili nova znanja, se povezali ter našli nove načine pristopa k okoliščinam, v katerih so se znašli.

Otroci in mladostniki so se pod vodstvom klovnov v obdobju enega tedna naučili preprostih čarovnij, žonglerskih spretnosti in nastopanja, pripravili kostume, izbrali glasbo, vadili nastop ter teden končali z Najboljšo cirkuško predstavo v mestu, na katero so povabili prijatelje, osebje in starše.

Sodelovanje v cirkuški šoli in predstavi otrokom in mladostnikom ne pomeni le pridobitve novih znanj in izkušenj, temveč predvsem navezovanje stikov, ustvarjanje in sodelovanje, to pa daje vsem udeležencem močno motivacijo. Ves proces do nastanka cirkuške predstave krepi samozavest, pozitivno vpliva na samopodobo ter vzbuja ponos in pogum.

Klovni, ki vodijo delavnico, so se pred začetkom šole posvetovali z zaposlenimi na projektu "Učenje za drugo življenje - pomoč pri oskrbi in nastanitvi prosilcev za mednarodno zaščito", ki ga izvaja Društvo UP, financira pa Sklad za azil, migracije in vključevanje in Proračun RS.  Pogovorili smo se o vsakem udeležencu in okvirno spoznali njegove psihofizične sposobnosti in socialne potrebe.

Nastopajoči otroci so se predstavili tudi skozi plesne gibe v Plesni šoli Luna, ki deluje v okviru projekta in jo vodi Aida Silić.  Yara, Allegria, Ali, Aco, Malak, Silvana, Dragana, Merveille, Danijel, Rashid, Jina in Helena so žareli pod cirkuško zaveso, prejeli prav posebne diplome in simbolično darilo.

Hvala Evi, Gorazdu in Davidu za požrtvovalno delo in začrtano pot do nasmeha v naših novih življenjskih priložnostih.

Delamo cirkus v Cirkusu Maximusu Delamo cirkus v Cirkusu Maximusu Delamo cirkus v Cirkusu Maximusu Delamo cirkus v Cirkusu Maximusu