Čistilna akcija "Za lepšo Ljubljano 2019"

Datum: 31 Mar 2019 19:38:35
Med 22. marcem, svetovnim dnevom voda in 22. aprilom, svetovnim dnevom Zemlje, v Ljubljani potekajo številne aktivnosti, s katerimi poudarjamo pomen čiste, zelene, urejene in trajnostno usmerjene Ljubljane.

V okviru čistilne akcije "Za lepšo Ljubljano 2019", ki se je začela na Svetovni dan voda, ki ga je razglasila Generalna skupščina OZN, smo skupaj s prosilci za mednarodno zaščito čistili okolico Azilnega doma na Viču v Ljubljani, Cesto v Gorice, Cesto dveh cesarjev vse do Poti spominov in tovarištva.

Akcije, ki ima močno ekološko poslanstvo, se je v soboto 30. marca, udeležilo 18 migrantov, ki so s svojo aktivacijo spodbudili tudi druge sprehajalce, da so se pridružili čiščenju javnih površin in s tem prispevali k še bolj zelenemu mestu.

Letos smo v okviru projekta "Učenje za drugo življenje - pomoč pri nastanitvi in oskrbi prosilcev za mednarodno zaščito 2018-2020", ki ga financira Sklad za azil, migracije in vključevanje in Proračun RS pri čistilni akciji sodelovali prvič, kar nas je spodbudilo, da se priključimo še številnim drugim aktivnostim, ki bodo naše mesto spomladi še dodatno oživele.

 

Čistilna akcija Čistilna akcija