20. junij - Svetovni dan beguncev

Datum: 12 Jun 2019 20:16:48
V počastitev Svetovnega dneva beguncev 2019 Društvo Odnos, Društvo UP in Inštitut za afriške študije predstavljamo inovativen program osebnih zgodb, ki bo 20. junija 2019 ob 18:00 v Festivalni dvorani v Ljubljani.

Svetovni dan beguncev v Sloveniji: SPOZNAVAJMO SE

Kdo so ljudje, ki prihajajo? Lahko preko spoznavanja skupaj gradimo trajnostne skupnosti? Kakšne zgodbe nosijo s seboj in s katerimi ovirami se srečujejo pri vključevanju v novo okolje? Kako jih lahko podpremo, da je njihov glas slišan?

Letošnji Svetovni dan beguncev bo edinstven, saj za vas pripravljamo dogodka za ljubitelje športa in kulture.

Šport združuje, 15.00 dalje, Letno telovadišče Ilirija

Spoznavajmo se preko športnih aktivnosti. Pomerili se bomo v malem nogometu, ki ga bomo odigrali po principu fairplay footballa. Spremljevalne športne aktivnosti za otroke in odrasle pa bodo vključevale še atletski poligon, odbojko, košarko, predstavitev kriketa, gibalno-plesno  delavnica in otroški kotiček s skakalno blazino in napihljivim gradom.

Kulturni dogodek, od 18.00 dalje, Festivalna dvorana Ljubljana

Spoznavajmo se z zgodbami. Po vzoru dogodkov TEDx bodo begunci, ki živijo v Sloveniji predstavili svoje osebne zgodbe, uživali pa boste lahko tudi ob plesnih predstavah in glasbenih vložkih. Svet je lep. To nam bo ob tej priložnosti povedal Zlatko. V preddverju bomo predstavili organizacije, ki delajo z begunci, za najmlajše pa bomo pripravili igralni kotiček.

 

Pridružite se nam v četrtek, 20. junija, v Ljubljani!

#spoznavajmose

Facebook: @spoznavajmose - Instagram: @spoznavajmose - Twitter: @spoznavajmo

 

O projektu: Obeležitev svetovnega dneva beguncev v Sloveniji

Letošnja obeležitev Svetovnega dne beguncev je prva v seriji projekta Obeležitev svetovnega dneva beguncev, ki ga izvajamo Društvo Odnos in Inštitut za afriške študije v sodelovanju z Društvom UP med leti 2019 in 2021. V tem okviru bomo organizirali vrsto dogodkov in aktivnosti, kot so spoznavne čajanke in izobraževanja s ciljem medsebojnega razumevanja in spoštovanja ter doprinosa k boljšemu in lažjemu vključevanju beguncev v slovensko okolje in oblikovanju trajnostnih skupnosti.

Informacije za medije: Špela Majcen Marušič, 070 868 457 

 

Projekt je financiran s strani Urada Vlade Republike Slovenije za oskrbo in integracijo migrantov in Sklada EU za azil, migracije in vključevanje (AMIF).

 

20. junij - Svetovni dan beguncev